Home
Programma
Biografie
CD's
Speellijst
Repertoire
Foto's
Filmpjes
Pr-support
ContactBram Brinkman, Driebergen18-12-2011
Concert Wapenconcerten
Lieve Nabuko,

Nu al meerdere malen je bijdragen aan de Wapenconcerten meegemaakt. Allemaal indrukwekkend mooi! Dank.
 
 
Bob van Roekelen, Nieuwegein30-12-2009
Concert 't Veerhuis N'gein 20-6-09
Hierbij nog een wat verlate reaktie op het fantastische optreden van Nobuko van afgelopen zomer in 't Veerhuis te N'gein. Op deze wijze wil ik u graag laten weten hoe wij (ondergetekende met zijn kleindochter van acht jaar) het concert ervaren hebben. Zelf vond ik het een bijzondere belevenis en toen Nobuko na de toegift dankte voor het applaus, dacht ik alleen maar fenomenaal.
Mijn kleindochter vond het ook erg mooi. Zij was vooral erg onder de indruk van de vingervlugheid. In zo'n klein zaaltje zit je er als publiek er boven op. Erg prettig. Alhoewel het een populair pianoconcert is, moet ik tot mijn schande bekennen dat veel voor mij onbekend was. Des te prettiger voor ons dat u wat uitleg gaf. Ook heel leuk dat er wel elf componisten voorbij kwamen. Houden zo!
Het was voor mij natuurlijk bijzonder om met mijn kleindochter uit te gaan en haar op deze wijze kennis te laten maken met klassieke muziek. Muziek vind ik erg belangrijk omdat een mens daarin zijn emoties kwijt kan. Welke muziek vind ik dan weer minder belangrijk.. Niet voor niets passen ze bij depressies muziektherapie toe.
Om dit feestconcert te kunnen herdenken, kocht ik voor mijn kleindochter de CD met Live opnamen vanuit Oud-Avereest en Nieuwegein uit 2003.
Met vriendelijk groet en zeker tot ziens op een volgend concert.
 
 
Annelies van Rootselaar, Nieuwegein30-12-2009
Concert 't Veerhuis N'gein, 20-6-09
Beste Tjeerd/Nobuko

Ik heb dit concert bijgewoond en 't gaf me een heel goed gevoel. Zeker het romantische gedeelte dat wat “zachter” was. Erg mooi vond ik de muziek van Mendelssohn (de vier Lieder ohne Worte), de études en 20ste nocturne van Chopin, de Mondscheinsonate van Beethoven, uit het blokje populaire klassiekers Salut d'amour van Elgar en de petit caprice van Rossini en de finale nummers van Liszt (Liebestraum/la Campanella). Kortom, het was zeer de moeite waard; ik heb genoten! Houd me aanbevolen voor een volgend concert in de regio Nieuwegein.
 
 
Paulien van Bilsen, Zijderveld22-6-2009
Concert Veerhuis 21 juni
Dag Nobuko

Bedankt voor een onvergetelijke avond. Wij, mijn man en ik hebben genoten van je sprankelende pianospel. Zo te kunnen spelen is een bijzonder talent. Na afloop mocht ik van Tjeerd met jou op de foto. Dank je wel .

Wij zullen zeker nog vaker je concerten bezoeken.

Paulien en Marijn
 
 
Dick, Vianen21-6-2009
Concert in Veerhuis, 20-6-09
Altijd gedacht dat virtuoos spelen (alleen) met technische vaardigheid te maken had. Maar gister heb ik ontdekt dat Nobuko de techniek sowieso perfect beheerst, maar dat in haar virtuositeit passie lag en kracht en romantiek en storm en zweven op wolken en... en....
Het romantische programma leende zich daar ook prima voor.

Een bijzonder avond in een bijzondere sfeer.
 
 
Joop Weseman, Zetten17-2-2008
Concert Doornenburg 17-02-2008
Hoewel we niet hadden gereserveerd, werden we toch nog toegelaten in de overvolle ridderzaal van het kasteel.
Het was een bijzonder goed opgezet programma en virtuoos uitgevoerd door mevrouw Nobuko Takahashi.
Natuurlijk hebben we na afloop een CD gekocht. Ze mag best wat vaker 'aan de weg timmeren' om anderen te laten genieten van haar kunnen.
Hartelijk dank voor het concert en veel succes toegewenst.
Joop Weseman
 
 
Frits E.M. Geurts, Druten4-11-2007
Concert Druten 4 nov. 2007
Nobuko Takahashi mocht ik vandaag leren kennen als een bijzondere vrouw die een vleugel tot leven weet te brengen. Naar een concert van Nobuko ga je niet zomaar luisteren, dat ga je ervaren en beléven! Snel en trefzeker met mooie afwisselingen in krachtige en ingetogen momenten. Een mooie, laagdrempelige en vriendelijke vrouw die mooie pianomuziek binnen bereik van veel mensen weet te brengen. Een middagje Nobuko is dan ook voor de ware liefhebber een middagje genieten !

Dankjewel Nobuko voor al dat moois !

Liefs,

Frits E.M. Geurts
 
 
trudie prins, heiloo21-7-2007
Concert 't Witte Kerkje 20.7.2007
wat hebben we genoten van de eerste tot de laatste noot.
 
 
H.P. ten Hoff, Ootmarsum15-7-2007
Concert Museum Ton Schulten 14 juli 20
Heerlijk en inspirerend om van zo dichtbij van uw sprankelende spel te mogen genieten. Uw spel heeft ons geraakt. De harten van de kinderen zijn er nog vol van. De CD-muziek vult momenteel ons huis. Met gesloten ogen gaat het concert nog even voort............
Dank voor de heerlijke avond en hopelijk tot een volgende muzikale ontmoeting!
 
 
Ton de Klerk, Hoog Keppel21-3-2007
Concert Drempt
Wat hebben wij genoten van het sprankelende spel van deze pianiste.
Met een geweldig gevoel bespeelt ze de (haperende)vleugel.
De componisten zouden verrukt zijn over zoveel emotie en talent waarmee ze hun stukken ten uitvoer brengt.
Alle lof voor deze bijzonder begaafde en charmante pianiste.
Het was een eer haar naar het station te mogen brengen.
Bedankt voor je Japanse tekst op mijn cd.
 
 
A.T. van Kleef, Rijen9-3-2007
Concert 4-03-07 in Rijen
Dit concert leek ons in kombinatie met de High Tea een leuke invulling van een zondagmiddag. De verwachtingen werden door de pianiste volledig waargemaakt. 't Was inderdaad een prachtig programma - één groot feest der herkenning, zoals b.v. de Mozart-variaties op Kort Jakje en de Mondscheinsonate - en alles zo charmant en muzikaal uitgevoerd! Ook de uitleg was, hoewel niet altijd even goed verstaanbaar, leuk en interessant. Nobuko oogde overigens niet alleen op het podium aardig; dit was ze beslist ook na afloop van haar optreden toen we nog even een woordje met haar hebben gewisseld. Mede door de opvallend ontspannen sfeer was dit concert voor ons een bijzondere ervaring!
 
 
Wiesje van Rijckevorsel, Breda6-3-2007
Concert Rijen, CC De Booodschap 4-3-07
Van harte wil ik hierbij mijn lof uiten over uw het geweldige optreden van 4 maart in Rijen. Wat een virtuositeit; u bent met recht een vakvrouw, een superpianiste! En alles met zoveel gevoel uitgevoerd! Ik heb genoten en hoop nog veel concerten van u te mogen horen en meebeleven
 
 
Ria en Wim Naastepad, Gilze5-3-2007
Concert de boodschap rijen, 040307
Beste Nobuko,wij hebben zeer genoten van jouw recital in de Boodschap in Rijen. Wij (75 en 72) waren daar met onze jongste zoon Marc en zijn vriendin Naraa (een dame uit Mongolie), die uit Spijkenisse waren overgekomen. We hopen in de toekomst nog eens te mogen genieten van jouw subliem pianospel.
Een van je cd's hebben we 's avonds meteen nog eens beluisterd, maar een live-concert blijft het altijd winnen. Misschien komt het, omdat ik in mijn werkzaam verleden veel in en met "geluid" heb gewerkt. En ik speel zelf een beetje piano, maar jammergenoeg heb ik mijn piano wegens ruimtegebrek (en verhuizing) moeten op offeren. Daar heb ik nog spijt van. OOk kon ik vroeger door allerlei omstandigheden dààr niet veel tijd aan besteden, zodat mijn spel uiteraard zeer amateuristisch is. Wellicht tot ziens, hoors en groet.
 
 
Erco Argante, Berkel-Enschot12-11-2006
Concert Concert Berkel-Enschot
Zoveel virtuositeit en expressie. Het was echt puur genieten van de vertolking van deze bekende werken van de grote romantische componisten. Een concert in dit kleine buurtcentrum geeft de mogelijkheid om optimaal mee te voelen met de pianiste en de muziek op je in te laten werken. Ik vond alleen de Kawai onder de maat. Je verdient beter! Ik zal zeker nogmaals een concert van je bezoeken!
 
 
Monique Fillekers, IJsselstein13-3-2006
Concert Fulco Ijsselstein
Ineens bedacht ik mij, dat ik nog niet in jouw gastenboek had geschreven om je te vertellen hoe ongelooflijk ik heb genoten van jouw concert. Jouw spel ontroerde mij zeer en bezorgde mij aangename rillingen van emotie.
In een informeel samenzijn met een clubje mensen achteraf bleek verder, hoe ongelooflijk aardig en vrolijk jij bent. Ik hoop dat de CD van dit concert snel uitkomt, zodat ik mijn Nobuko-collectie verder kan uitbreiden!
 
 
Monique van Rijnsoever, IJsselstein6-3-2006
Concert IJsselstein
Dankzij mijn pianoleraar hebben mijn moeder en ik vanaf de eerste tot en met de laatste toon echt vreselijk genoten! Vooral bij de langzamere stukken kon ik mijn ogen en wangen niet drooghouden.
Dankjewel Nobuko en Tjeerd!!
 
 
P.J.v.d.Meer, Utrecht6-3-2006
Concert IJsselstein
Nobuko, je bent een buitengewoon begaafd pianiste. Wat een gracieus spel; wat een beheersing van het instrument! Met het grootste gemak laat je de piano fluisteren of brullen. Met veel ontroerende momenten. Heel knap en alles uit het hoofd! Alle superlatieven schieten te kort. Je optreden deed mij regelmatig denken aan de legendarische pianist Arthur Rubinstein. Het was ook een prachtig programma; letterlijk van de eerste tot de laatste noot!
 
 
Paulien van Bilzen, Zijderveld5-3-2006
Concert IJsselstein
Dank zij Tjeerd werden wij opmerkzaam gemaakt op een concert van Nabuko.
Nu, luisterend naar een CD van je, genieten we nog na van de heerlijke manier waarop jij je instrument bespeelde en ons in een regen van heerlijke muziek hebt ondergedompeld.
Het was een prachtige concert en we zullen je zeker nog eens beluisteren.

Dankjewel Nabuko.

Paulien en Marijn
 
 
Jan de Geus, Beesd21-2-2006
We kijken uit naar het concert 2 april 2006!
 
 
Ingrid, vianen18-2-2006
Concert Utrecht
Leuke website, is zeker een dikke 10 waard.... doeiii
 
 
Gijs van Halem, Maarssen13-1-2006
Het is al weer een tijdje terug, maar ik kan het nog goed voor de geest halen, dat ik een concert van Nobuko heb mogen bijwonen. Als introduce van Naomi heb ik mijn eerste pianoconcert gezien. De melodie van La campanella heb ik zeker nog een week in mijn hoofd gehad. Het concert heeft me ook aangezet om mijn eigen pianospel weer op te pakken. al met al was het een prachtige middag, en daar wil ik Nobuko en Naomi alsnog voor bedanken
 
 
Naomi, Utrecht27-7-2005
Concert Amsterdam
Voor het eerst sinds lange tijd (vanwege drukke schoolbezigheden en buitenschoolse activiteiten) kon ik weer eens naar een concert van mijn moeder Nobuko Takahashi luisteren. Dit kee was het in de engelse kerk aan het Begijnhof.Ik heb genoten van mijn moeders passionele pianospel en een vaag gevoel van trotsheid nam langzaam bezit van mijn ziel. Het was toch maar mooi mijn moeder die dit klaar speelde. Ik vond het een prachtig concert en voor mij is het duidelijk dat ik, al heb ik het druk, toch tijd moet maken voor de ware dingen des levens ;)
 
 
Ruud Berends, Zaandam29-6-2005
Concert Amsterdam
Pianorecital door Nobuko Takahashi op 19 juni 2005 in de Engelse Kerk aan het Begijnhof in Amsterdam.

Wat gewoon een gezellig dagje Amsterdam had moeten worden, kreeg onverwacht een bijzondere wending. Lopend over de Dam kregen wij een folder in handen gedrukt betreffende een pianorecital dat een uur later gegeven zou worden in de Engelse Kerk aan het Begijnhof, één van de meest historische en tevens romantische lokaties van Amsterdam. Concertgeefster was de van Japan afkomstige pianiste Nobuko Takahashi. Het programma vermeldde werken van de bekende komponisten Chopin, Brahms, Janaèek, Liszt, telkens afgewisseld door een werkje van de voor ons onbekende Engels-Nederlandse komponist John Ayress. Deze bijzondere programma-opbouw wekte onze nieuwsgierigheid. Daar het bezoeken van dit pianoconcert heel goed paste in ons Amsterdam-uitje, en wegens de hitte een verpozing in een koele kerk ons ons zeer welkom was, besloten wij dit concert bij te wonen. Al gelijk met het romantisch aandoend openingsnummer Spring Tide van John Ayress, - de Engels/Nederlandse komponist die, zo bleek op het concert, dit muziekfestijn zelf had georganiseerd - wist de Japanse het publiek te boeien. De muzikale "lading" die gelijk voelbaar was, schiep hoge verwachtingen voor het volgende nummer; de ballade-achtige 13e nocturne van Chopin. En inderdaad toonde Nobuko met een zeer bijzonder uitvoering van dit fraaie werk haar bijzondere kwaliteiten. Een perfekte timing, ingehouden spanningen, grootse ontladingen op het juiste moment gaven het werk de sfeer zoals de komponist het vermoedelijk bedoeld heeft. Ook de uitvoering van de Slavische dans opus 72/2 van Dvorak en de 2e ballade en Hongaarse dans van Brahms bevestigde dat we naar een bijzonder pianiste zaten te luisteren.

Voor het gedeelte na de pauze stonden voor wat betreft de "grote"komponisten" Janaèek en Liszt op het programma. Heel bijzonder waren de variaties van Janaèek op een thema, één van zijn eerst uitgegeven werken op zijn 24ste gekomponeerd. Hoewel ik mijzelf reken tot de kenners had ik dit werk nog nooit gehoord. In tegenstelling tot zijn latere werken is deze compositie heel toegankelijk en daarmee interessant voor een breed publiek; door de pianiste goed aangevoeld! Als sluitstuk van dit optreden had Nobuko voor ons nog een paar bekende werken van Liszt in petto: de Liebestraum en Paganini-étude nr 3 La Campanella. Met een spektakulaire uitvoering van laatst genoemd nummer kreeg Nobuko de handen van het enthousiaste publiek langdurig op elkaar. Dit beloonde de Japanse op haar beurt met nog twee toegiften: nog een beslist heel aardig werkje van Ayress en de bekende revolutie-étude van Chopin. Dit laatste werk ontlokte bij het publiek wederom een enthousiast applaus; een waardige afsluiting van dit bijzonder pianoconcert. Tot slot nog een opmerking over de programma-opbouw in relatie met de werken van John Ayress. Hoewel wij een aantal van de nummers van John Ayress - Happy Again was zo'n topper - beslist interessant vonden en wellicht ook hun plaatsje verdienen op het repertoire van andere pianisten, was dit concert toch iets te veel Ayress. Met wat meer muziek van Chopin/Liszt, waarmee de op en top vakvrouw Nobuko haar enorme kwaliteiten toonde, zou onze concertbeleving vermoedelijk volmaakt zijn geweest.
Ruud Berends, Zaandam.

 
 
Tania Patel, Amsterdam20-6-2005
Concert Amsterdam
I wanted to thank Nobuko for giving such an amazing performance last sunday in the Begijnenhof. My father and I were in awe of how passionately Nobuko played each piece and how beutifully she managed to convey the emotion of each piece. My father and I were so impressed by Nobuko's playing that I have ordered Nobuko's CD for my father's birthday! Thank you for a brilliant performance!
 
 
bart van hulzen, amsterdam19-6-2005
Concert Amsterdam
Van uw concert in de Engelse kerk afgelopen middag heb ik geweldig genoten. De keuze van de stukken was bizonder en samenhangend. Uw vertolking van Humoreske opus van Dvorak en van Janácek's thema + variaties was echt magnifiek en leek ook aan te sluiten bij de stukken van John Ayress. Van mij veel dank voor dít concert.
 
 
Annie Jongejans, Fijnaart1-3-2005
Concert Zevenbergen
Woonde voor het eerst een live piano solo concert bij. Nobuko maakte meer dan waar van wat was beloofd in de publiciteit: "Nobuko doet haar toehoorders verbazen en optimaal genieten". Was zeer onder de indruk van het schitterende programma en met name van de dynamische uitvoering van de pianiste. Heb haar CD gekocht en inmiddels al "grijs-gedraaid". Hoop nog veel concerten van deze bijzondere pianiste bij te wonen.
 
 
André de Jong, Klundert1-3-2005
Concert Zevenbergen
Zelden heb ik zoveel mooie stukken op en rij gehoord. En met zo veel emotie gespeeld! Nobuko is een begaafd vakvrouw.
 
 
Mw Buijkstra, Zevenbergen28-2-2005
Concert Zevenbergen
In het begin leek het als of Nobuko nog niet aan de vleugel gewend was maar naderland werd ze er één mee. Voor de pauze hebben we erg genoten van de nocturne en études van Chopin; na de pauze waren het vooral de Slavische dans van Dvorak en natuurlijk de de Campanella van Liszt, die op mij veel indruk maakten. Al met al in één woord geweldig. Nobuko, hartelijk dank voor je komst naar Zevenbergen!!
Mw A.Buijkstra-Urlens,Zevenbergen
 
 
Peter en Els Jongerius, Zevenbergen28-2-2005
Concert Zevenbergen
We waren nieuwsgierig naar een voor ons "nieuwe" pianiste. Nobuko overweldigde ons door haar kwaliteit. Ze "heeft" het gewoon. Nobuko kombineert bescheidenheid, charme en uitstraling met een geweldige vuurkracht; heel bijzonder. Waarom heeft een pianiste met zoveel kwaliteiten eigenlijk niet meer bekendheid? Pieter en Els Jongerius, Zevenbergen
 
 
Ingrid de kok, Zevenbergen27-2-2005
Concert Zevenbergen
Door vrienden meegenomen voor een onbekende verrassing. 'k Vond het een heel mooi concert. Met name het laaste werk, de Campanella van Liszt, heeft diepe indruk op mij gemaakt.